22 de julio de 2008

Colonia de Can Bros


Pues aquí os dejo una serie de fotos de la Colonia obrera de Can Bros, situada entre el polígono I y II de Solvay en Martorell.

Esta colonia textil comienza como tal a partir del 1852 hasta 1967. La iglesia de estilo neo gótico data de 1897. Se cuenta que su propietario fundador, yace enterrado en una capilla de la iglesia.
En nuestra incursión, pudimos acceder sin problemas por la entrada principal, aunque al salir, nos encontramos que estaban cerradas las vallas, un bonito y curioso sitio para visitar.


Galería de Can Bros

10 comentarios:

  1. Bé, deixo aquest comentari per si algú es disposa a anar cap a Can Bros.

    Hi he anat avui amb la intenció de fer-hi fotos, i han restringit l'entrada a tothom. Tot vallat i tancat amb candau, i a dintre gossos ...

    He preguntat als del poble i m'han dit que hi havia un vigilant. Després de fotre 4 crits per allà, ha sortit de no-sé-on i després de regatejar d'alguna manera que em deixés entrar, no ha sigut possible.

    Quina llàstima, ell poc pintava de meravella :(

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo hi he entrat sens problema. Però amb una mica d'astúcia home. Si li dius al kinki de seguretat tu mateix tho has inpedit.

      Eliminar
  2. Anónimo9/6/10, 0:27

    Està prohibit entrar-hi ja que està en estat molt ruinós. Hi ha uns vigilants. La zona tancada al pas pertany a un dels dos amos de la colònia. L'Ajuntament de Martorell té un plà de recuperació en marxa.

    ResponderEliminar
  3. Hola!!
    Passo molt sovint i veig la decadència de una Colònia on temps enrera hi vivia gent, havia vida...I penso. Com és que està en aquest estat ruinós? Amb la crisi que ens trobem, he pensat... I si algú, decideix donar vida a aquest espai? Famílies que estan en l'atur decideixen treballar amb un sou mínim però amb vivenda, per reconstruir aquesta zona. Podría ser repoblada i tornar a la vida. És a dir, poder sortir cap endavant i viure amb dignitat, cosa que avui en dia és molt complicat i costa tant. No sé, les persones hem de recuperar allò que aquesta societat ens està traient, sense preguntar-nos. Aquelles persones que poden fer-ho, poden pensar si és possible. La responsabilitat i la feina ajuda a sobreviure a molta gent. Penseu...

    ResponderEliminar
  4. El carrer d'entrada a la colonia si que está habitat

    ResponderEliminar
  5. Sí, incluso hay algunas familias de antiguos trabajadores. Algunos de los edificios se utilizan como almacén y se ve gente trabajando.

    Un saludo.

    ResponderEliminar
  6. Yo tambien fui en su día y un vigilante rumano con muy pocas ganas de llegar a un acuerdo me denegó la entrada tras hablar unos minutoscon el... Le ofreci seguramente mas de lo que le pagan a el por dia pero aun así nada :P ,una lastima porque habrian salido unas buenas fotos.

    ResponderEliminar
  7. Fui al cine a ver la película de miedo XP3d y creo que está rodada ahí. ¿alguien lo sabe?

    ResponderEliminar
  8. Así es, la pelicula xp 3D esta grabada en esta colonia

    ResponderEliminar
  9. Avui després de molt de temps perseguint l'idea de poder veure aquesta colónia i mostrar.li als meus fills una història del nostre passat i molt a prop nostre. Quina ha estat la meva sorpresa quan hem arribat i hem vist tot tancat i amb un vigilant desagradable.
    Perquè s'ens prohibeix l'entrada? L'Ajuntament encara no ha fet res al repecte i ja passa molt de temps... Perqúè no s'intenta una reurbanització de la zona i donar habitatges a persones?
    Gràcies

    ResponderEliminar